Nieuws
15 december 2020

Tijdelijke corona opt-in zichtbaar op Volgjezorg

De tijdelijke corona opt-in is nu ook zichtbaar in de persoonlijke omgeving op Volgjezorg. Hierdoor is het makkelijker de tijdelijke opt-in om te zetten naar een permanente toestemming.

Sinds april is de tijdelijke corona opt-in actief. Dat betekent dat wanneer patiënten onverhoopt met mogelijke coronaklachten bij een huisartsenpost of de spoedeisende hulp (SEH) komen de medische gegevens geraadpleegd kunnen worden. Het gaat hierbij om de medische samenvatting van de huisarts. Deze corona opt-in is sinds een aantal maanden ook zichtbaar in de ‘Persoonlijke Omgeving’ op Volgjezorg.

Opt-in omzetten naar permanente toestemming

Dat maakt het makkelijker om deze tijdelijke opt-in om te zetten naar een ‘echte’ toestemming zodat ook na Corona je gegevens beschikbaar blijven als dat nodig is. Alle burgers kunnen zien of de medische samenvatting van het huisartsdossier permanent of tijdelijk is aangemeld bij het Landelijk Schakelpunt. In volgjezorg.nl is nu een duidelijk onderscheid zichtbaar tussen de tijdelijke toestemming (corona opt-in) en de ‘reguliere’ (permanente) toestemming. Die reguliere toestemming heeft ongeveer de helft van alle inwoners aan hun huisarts gegeven. De coronacrisis toont nog eens aan hoe nuttig de beschikbaarheid van gegevens kan zijn in onverwachte situaties.

Meer informatie over de corona opt-in of aansluiten op het LSP

Meer informatie over de corona opt-in vind je op de site van Volgjezorg. Ben je zorgverlener in Noord-Nederland en heb je vragen over het gebruik van het Landelijk Schakelpunt (LSP)? GERRIT helpt zorgaanbieders in Friesland, Groningen en Drenthe met aansluiten op het LSP. Je vindt hier meer informatie over onze LSP ondersteuning. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie: 085-7604076.