Nieuws
01 juni 2023

Toename PGO-gebruikers in Noord-Nederland

Met de boodschap: ‘Ontdek wat er al kan met een PGO’, heeft de eerste fase van de online campagne in totaal bijna 1,5 miljoen views opgeleverd bij 284.606 unieke kijkers!

PGO-campagne

Campagne ontdek wat er al kan met een PGO

Bij steeds meer zorgaanbieders kun je als patiënt/cliënt je gegevens ophalen. In de maand maart zijn de noordelijke ziekenhuizen (Groningen, Friesland en Drenthe) met een gezamenlijke PGO-campagne gestart richting hun patiënten. Het doel is zo veel mogelijk zorggebruikers bewust te maken van de huidige en toekomstige voordelen van een PGO en zo een boost te geven aan het aantal gebruikers die hun ziekenhuisgegevens en -documenten ophalen via een PGO.

Ontdek wat er al kan met een PGO

De campagneverhalen van zorgverleners en patiënt waren te zien in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Daarnaast hebben de ziekenhuizen hun patiënten geïnformeerd en meegenomen in de ontwikkeling van PGO’s. Bijvoorbeeld door middel van een digitale zorgmarkt of door patiëntgroepen te vragen hun dossier op te halen in een PGO.

Campagne tweede fase

In mei 2023 is de tweede fase van de campagne gestart. Op social media en in de online kranten kun je de verhalen over deze fase volgen. De campagne leidt naar een gezamenlijke landingspagina op pgo.nl/noord-nederland.

PGO Netwerk Noord

De campagne is mede mogelijk gemaakt door PGO Netwerk Noord. GERRIT is penvoerder van het programma PGO Netwerk Noord. Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door: Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), de EU en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Stichting De Friesland, Provincie Fryslân, Provincie Drenthe, Gemeente Groningen, Gemeente Leeuwarden, Gemeente Smallingerland.