Nieuws
13 januari 2021

Twiin Afsprakenstelsel release 0.7 gepubliceerd

Het Twiin Afsprakenstelsel release 0.7 is gepubliceerd. Ook GERRIT is als RSO nauw betrokken bij het landelijke programma Twiin.

Afsprakenstelsel Twiin

De vraag naar een landelijke infrastructuur voor gegevensuitwisseling in de zorg neemt toe, met behoefte aan landelijke afstemming over architectuur en afspraken. Hiervoor is door Twiin een afsprakenstelsel uitgewerkt waarin ook mogelijke architectuur oplossingen zijn uitgewerkt. Het afsprakenstelsel beschrijft afspraken, procedures, (internationale) standaarden, en (aansluit)eisen. De architectuur bevat uitgangspunten (architectuurprincipes), modellen, concepten, ontwerpen en implementatiehandleidingen.

Het afsprakenstelsel is nog niet af, maar wel dusdanig ver gevorderd dat de verschillende partijen release 0.7 wilde publiceren. “Nee, af is het Twiin afsprakenstelsel nog niet. Maar dat is het eigenlijk nooit, want het ontwikkelt zich continu”, stelt Ben van der Stigchel van Twiin. “Met de nieuwe release 0.7 laten we aan de buitenwereld zien waar we de afgelopen periode zo hard aan werkten. Ons werk inzichtelijk maken is nodig, merken we aan de vragen uit het veld. Met deze release bieden we een sneak preview. Nog niet rijp genoeg voor consultatie, maar hopelijk wel de basis voor een goed gesprek.” Je vindt hier meer informatie over het Twiin Afsprakenstelsel release 0.7.