Uit de gesprekken die de afgelopen weken met de zorginstellingen zijn gevoerd rondom de mailmigratie van GERRIT@Mail naar ZorgMail Safe Relay, zijn een aantal vragen gekomen die bij meerdere klanten leefden. We hebben die vragen op een rijtje gezet, mét de antwoorden erbij.
Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op met de Servicedesk van GERRIT via 085-7604076, we beantwoorden jouw vragen graag.
Heeft ZorgMail (secure e-mail) een koppeling met NHN?
Ja, ZorgMail Safe Relay heeft een vergelijkbare netwerkkoppeling met Zorgring NHN als met GERRIT@Mail
Heeft ZorgMail een dienst voor de klanten om grote bestanden uit te wisselen?
Op dit moment biedt ZorgMail Safe Relay dit nog niet, maar hier wordt aan gewerkt. De leverancier van ZorgMail verwacht hierin stappen te kunnen zetten in de tweede helft van 2020.
Wat is de maximale grootte van een bijlage die bij een e-mail meegestuurd kan worden?
Op dit moment is de maximale grootte (mail inclusief bijlage) 32 MB.
Bestaat er een plugin voor de groene knop binnen Outlook Web Acces (OWA/webmail)?
Er zijn twee mogelijke plugins op microsoft Outlook:
– Plugin voor outlook die lokaal is geïnstalleerd
– Plugin voor de web variant (office 365)
Kan ZorgMail SafeRelay ook gekoppeld worden met het F1 abonnement van Office 365?
Ja dat kan.
Hoe werkt de plugin wanneer er 4 ontvangers zijn waarbij een telefoonnummer wordt gevraagd? Is dan goed herkenbaar voor welk e-mailadres een telefoonnummer moet worden ingevuld?
Ja dit is goed herkenbaar. Voor elk ontvanger krijgt men een eigen pop-up scherm.
Is het mogelijk om een email in te trekken wanneer deze via 2FA wordt aangeboden?
Het is wel mogelijk om een e-mail binnen het eigen maildomein in te trekken, maar niet hierbuiten. Het intrekken van een e-mail zit op cliëntniveau.
Is het mogelijk op het portaal voor 2FA te ‘branden’ per verzender?
Nee, alleen de weergavenaam is te wijzigen. Weergavenaam kan gewijzigd worden binnen het mailprogramma.
Vroeger waren er problemen met de implementatie van de plugin in Citrix. Zijn deze problemen al opgelost?
Ja, deze problemen zijn opgelost.
Kan Enovation iets inbouwen, zodat een ontvanger met het ingevulde mobiele nummer in de contactpersonenlijst komt te staan?
Dit zou een optie binnen het eigen (outlook)mailprogramma moeten zijn, Enovation kan dit niet implementeren.
Kan de tekst in e-mail dat de ontvanger buiten de community krijgt, gepersonaliseerd worden?
Nee, de ZorgMail Viewer is een standaard product met een standaard tekst en lay-out. Waar de ontvanger invloed op heeft is de taal en de verzender heeft invloed op de weergavenaam.
Er is grote behoefte om een mogelijkheid dat patiënten zelf een link krijgen waarmee zij een veilige communicatie kunnen starten. Is dit functionaliteit die Enovation op haar roadmap voor ontwikkeling heeft?
Op korte en middellange termijn niet, op langere termijn waarschijnlijk wel. Te meer omdat Enovation één van de koplopers in het MedMij PGO traject is. Een laagdrempelig alternatief dat in NTA 7516 is beschreven is dat een organisatie een webformulier op haar website aanbiedt. Via het formulier kan een patiënt een vraag stellen en eventueel bijlagen toevoegen. Het formulier kan gekoppeld worden aan ZorgMail voor veilige aflevering. De organisatie kan vervolgens antwoorden via ZorgMail Secure e-mail, daarmee is de veilige cirkel rond.
Het zou mooi zijn als het mogelijk wordt om per instelling de werking van de groene knop instelbaar te maken. Er komt steeds een pop-up om de telefoonnummers te controleren. Kan het instelbaar gemaakt worden per instelling of gebruiker om er voor te kiezen om deze melding niet meer te tonen (wat bij andere meldingen bv wel kan met een vinkje)?
Die pop-up verschijnt omdat de voorkeur uitgaat naar een telefoonnummer (2e factor) boven een e-mail (1e factor) om de verificatiecode naar te sturen. Security by default conform NTA 7516 vereist dat deze vraag altijd gesteld wordt. De pop-up met de vraag of het nummer klopt, kan om vergelijkbare redenen niet default worden verborgen. Dit heeft allemaal met (vergroten van) de awareness van de gebruiker te maken rondom veilig mailen.