Nieuws
28 mei 2024

Wat gaan we als regio doen met Mitz? Denk mee op 24 juni!

Hoe gaan we er samen in de regio voor zorgen dat zorgaanbieders aansluiten op de landelijke toestemmingsvoorziening Mitz? Vanuit verschillende kanten (zorg, ICT en gebruikers) krijgen wij als GERRIT het signaal dat hiervoor goede regionale samenwerking nodig is. Daarom houden we op 24 juni een regiosessie Mitz in Noord-Nederland.

De landelijke implementatie van een generieke voorziening in Noord-Nederland, vraagt om een gezamenlijke en regionale aanpak. Als RSO ondersteunen wij hierbij graag en denken wij samen met VZVZ en het landelijk Mitz-implementatieteam na over ondersteunende acties en activiteiten. Dat doen we graag samen met de zorgverleners in het Noorden! Inmiddels hebben vele zorgverleners zich aangemeld voor deze sessie, aanmelden is nu niet meer mogelijk.

Wat gaan we doen?

We proberen ze vroeg in het vizier te krijgen: de beren op de weg. Door iedereen aan tafel te vragen naar beren (obstakels en uitdagingen) kunnen we vooraf alle knelpunten in kaart brengen.

Van knelpunten naar tussenresultaten

De obstakels en knelpunten worden door projectleiders van GERRIT omgezet naar tussenresultaten. Deze worden direct gepresenteerd en getoetst. Dit zijn mogelijk acties of activiteiten voor projectleiders of de servicedesk van GERRIT, maar dit kan ook een gebundeld advies of een vraagstuk zijn voor zorgaanbieders, leveranciers, het Mitz team, VZVZ of andere partijen.