Nieuws
07 september 2023

Website zorginstelling Noord-Nederland blijft bereikbaar tijdens DDoS-aanval

Een zorginstelling in Noord-Nederland werd vorige maand getroffen door een DDoS-aanval. “Gelukkig had de organisatie sinds kort onze anti-DDoS-dienst afgenomen en deze heeft zijn werk perfect gedaan”, vertelt Jan Roelof Reitsema, netwerk engineer bij GERRIT.

Hoe werkt de anti-DDoS-service van GERRIT?

“Bij een aanval leidt de DDoS-dienst van GERRIT het aanvallende internetverkeer om en blijft het internet van de klant beschikbaar. Is er een aanval? Dan krijgen de zorgaanbieder en GERRIT hiervan een melding,” aldus Jan Roelof. “Na de melding in augustus hebben we direct contact opgenomen met de zorginstelling. De IT-beheerder daar zag vlak voor het in werking treden van de anti-DDoS-dienst een verhoogd verkeer op hun Firewall. De anti-DDoS-dienst leidde de aanvaller weg en hierdoor bleef onder meer de website van de zorginstelling beschikbaar. De medewerkers en patiënten van de zorginstelling merkten niks van de aanval!”

Een DDoS-aanval: wat is het ook alweer?

DDoS staat voor distributed denial of service. Een DDoS-aanval is een aanval op een systeem of bedrijf via het internet, waarbij de aanvaller gebruik maakt van de computers van onwetende gebruikers over de hele wereld. Doel van een DDoS-aanval is systemen platleggen. Dat is gelukkig dus niet gebeurd.

Meer weten over de anti-DDoS-service van GERRIT

Wil je meer weten over het besloten netwerk van GERRIT Zorgnet? Of wil je aanvullende maatregelen nemen om een DDoS-aanval te voorkomen? Jan Roelof kan je er alles over vertellen! Neem contact op met Jan Roelof via telefoonnummer 085-76040476 of stuur hem een mail.