Nieuws
12 juli 2023

Zorgaanbieders en patiënten gezocht: wie doen mee aan de praktijktest PGO & Veilige mail?

Een oproep vanuit het project ‘Veilige mail’ binnen PGO Netwerk Noord: we zoeken zorgaanbieders die ons willen helpen met een praktijktest. De test is relatief eenvoudig: we hebben een patiënt nodig en een zorgverlener (of ondersteuner, zoals bijvoorbeeld een praktijkmanager binnen een huisartsenpraktijk of een assistent).

Hoe werkt het veilige mailen vanuit ZorgMail naar een PGO in de praktijk? Dat onderzoeken Quli en Ivido samen met ZorgMail-leverancier Enovation op dit moment binnen het project ‘Veilige mail’, onderdeel van PGO Netwerk Noord. GERRIT is projectleider van dit project.

“Technisch hebben we alles getest en lijkt alles goed te werken tussen ZorgMail van Enovation en Quli. Maar we testen dit ook graag in de praktijk: komt het bericht van de zorgverleners op de juiste manier aan bij de patiënt”, legt Anke Prinsen, projectleider bij GERRIT, uit.

Een praktijktest, wat houdt dit in?

Veilige mail in de PGO testen is relatief eenvoudig.

  1. Een patiënt maakt onder begeleiding een Quli-account aan.
  2. Een zorgverlener (of een assistent) stelt een veilige mail op met ZorgMail en stuurt deze als een testbericht naar de patiënt.
  3. We kijken of het bericht op de juiste manier aankomt in de PGO.
  4. Input en feedback geven: We leren graag van de ervaringen!

Hoeveel tijd kost dit?

We verwachten dat de test ongeveer een halfuur kost. In dit tijdbestek doorlopen we de verschillende stappen en monitoren we de resultaten. Dit kan zowel live in een online sessie als vooraf ingepland op een specifiek moment.
Daarnaast horen we ook graag input en feedback van de deelnemers (zorgverleners en patiënten) om deze gecombineerde oplossing op een zinvolle en goede manier verder te kunnen ontwikkelen en uit te rollen. Zodat veilig mailen tussen zorgaanbieder en patiënt daadwerkelijk meerwaarde biedt voor alle betrokkenen.

Aanmelden

Wil je meedoen aan de praktijktest? Meld je dan aan door een mailtje te sturen aan anke.prinsen@wijzijngerrit.nl. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Anke Prinsen via telefoonnummer 06-10906937 of 085-7604076.