Agenda 04 juli 2024

GERRIT Podium medicatieoverdracht

Medicatieoverdracht en de nieuwe informatiestandaard MP9. Dat is het centrale thema van het GERRIT Podium van donderdag 4 juli 2024.

Een soepele overdracht van medicatiegegevens van de eerste naar de tweede lijn, dossiers die qua medicatie gelijk zijn, direct inzicht in wat een andere voorschrijvende zorgprofessional heeft gewijzigd. Het zijn wensen die al lange tijd leven bij álle zorgverleners. De Informatiestandaard Medicatieoverdracht 9.0 (ook wel MP9 genoemd) betekent een grote verandering voor zorgverleners en hun leveranciers en moet ervoor gaan zorgen dat medicatieoverdracht beter gaat. Om de zorg voor te bereiden op deze grote wijziging, voeren GERRIT en RSO Rijnmondnet in twee regio’s de Kickstart Medicatieoverdracht uit

Wat gebeurt er in de Kickstart Medicatieoverdracht, hoe bereiden de betrokken zorgverleners zich voor op de nieuwe informatiestandaard? En hoe kunnen ook andere zorgverleners in de regio zich al voorbereiden? Wat betekent MP9 voor leveranciers en wat doen zij om de zorgverleners – de eindgebruikers – mee te nemen in de nieuwe werkwijze? En we krijgen binnenkort een hybride situatie: zorgverleners die nog werken met de oude standaard en zorgverleners die werken met de nieuwe standaard. Hoe gaat dat straks naast elkaar werken?

Voor wie en aanmelden

Het GERRIT Podium is exclusief voor medewerkers van onze participanten. Twijfel je of jouw organisatie participant is van GERRIT? Je vindt hier een overzicht van onze participanten. Binnenkort vind je op onze website meer informatie over de locatie en het exacte programma van deze bijeenkomst. Het GERRIT Podium begint om 15.00 uur en duurt tot circa 17.00 uur. Daarna is er nog gelegenheid tot napraten en netwerken.

Ben jij erbij? Leuk! Aanmelden kan via onderstaand formulier

GERRIT Podium

Meld je aan voor het eerstvolgende GERRIT Podium

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat is het GERRIT Podium?

Tijdens het GERRIT Podium staan actuele ontwikkelingen en thema’s centraal die allemaal raakvlak hebben met het verbeteren van digitale gegevensuitwisseling in de zorg. Want dat is waar we ons bij GERRIT hard voor maken! We laten zorgverleners uit onze eigen regio of daarbuiten aan het woord. En we vertellen je meer over landelijke ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld wetgeving, het actuele medicatiedossier, uitwisselingsinfrastructuren en versnellingsprogramma’s.