Nieuws
12 februari 2024

Aftermovie: feestelijke livegang PGO’s in de geboortezorg

Wát een mooi feest was het: de feestelijke livegang van PGO’s in de geboortezorg op 22 januari in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Gelukkig hebben we de beelden nog! Bekijk de aftermovie van de feestelijke livegang en geniet nog even na.

Vragen over gegevensuitwisseling in de geboortezorg

Hier vind je een kort verslag van de feestelijke livegang. PGO’s in de geboortezorg is onderdeel van het complete programma Babyconnect. Daarin maken we ons sterk voor gegevensuitwisseling en databeschikbaarheid in de gehele keten van de geboortezorg. Heb je vragen over Babyconnect? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 085-7604076 of stuur een mail. We beantwoorden jouw vragen graag.

Wat is Babyconnect?

Babyconnect is een Landelijk Versnellingsprogramma informatie-uitwisseling patiënt en professional (VIPP) in de geboortezorg. VIPP Babyconnect wordt uitgevoerd door stichting CareCodex. Het programma is opgezet in opdracht van het ministerie van VWS door een stuurgroep, gevormd door RSO Nederland, College Perinatale Zorg, Nictiz, Perined en stichting CareCodex.

Wie doen er mee in Noord- en Oost-Nederland?

Livegang PGOs geboortezorg GERRIT-2Het samenwerkingsverband Babyconnect Noord-Nederland bestaat uit verschillende Verloskundige samenwerkingsverbanden (VSV’s), met in totaal 90 verschillende zorgorganisaties. Die VSV’s zijn: VSV MiddenIn (Heerenveen), VSV Sneek NOP, VSV Zwolle e.o., VSV SHE (Treant), VSV Assen, VSV Rondom Zwangerschap (Leeuwarden), VSV Kr8tig (Drachten), VSV Twente en VSV Oost Achterhoek (Winterswijk). GERRIT, de regionale samenwerkingsorganisatie (RSO) van Noord-Nederland, is penvoerder van Babyconnect Noord-Nederland en voert het projectleiderschap uit samen met ROS Friesland en collega-RSO Zorgnetoost. Je vindt hier meer informatie over Babyconnect Noord-Nederland.

Het PGO-traject van Babyconnect was één van de projecten binnen PGO Netwerk Noord. PGO Netwerk Noord werd mede mogelijk gemaakt door: Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), de EU en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Stichting De Friesland, Provincie Fryslân, Provincie Drenthe, Gemeente Groningen, Gemeente Leeuwarden, Gemeente Smallingerland.