Nieuws
16 november 2023

GERRIT Podium netwerkzorg: zorg over de grenzen heen

GERRIT Podium: zorg over de grenzen heen! Ben jij er ook bij? Meld je snel aan!

Tijdens het GERRIT Podium van dinsdag 28 november staat het thema netwerkzorg centraal. Hoe ondersteun je netwerkzorg en wat moet anders dan nu? Meld je aan voor deze inspirerende sessie! We zijn dit keer te gast bij onze participant Martiniziekenhuis in Groningen.

Bij netwerkzorg denken we bij GERRIT – hoe kan het ook anders? – al snel aan databeschikbaarheid: welke gegevens van de patiënt heeft een zorgverlener op welk moment in het zorgproces nodig?

Zorgviewer RIVO-Noord

RIVO-Noord bouwt aan een viewer voor de regio: van een technische koppeling tot functionele inzage. Hoe staat het met de bouw? Rik Voerman van RIVO-Noord vertelt ons de ins & outs.

Regionale labviewer Certe

En wat zijn de plannen van Certe voor het regionaal beschikbaar maken van labuitslagen? Chris Kroese neemt je mee in de ambities van Certe.

Geboortezorgketen Babyconnect Noord-Nederland

Heb je het over netwerkzorg, dan heb je het ook over de geboortezorgketen. Voorafgaand, tijdens en na een zwangerschap werken zorgprofessionals vanuit verschillende disciplines samen rondom een cliënt. Wat doet het partnerschap Babyconnect Noord-Nederland om al deze zorgverleners te helpen bij het digitaal beschikbaar maken van de relevante cliëntgegevens? Nienke Lemstra, programmamanager Babyconnect Noord-Nederland, vertelt er meer over.

’Met elkaar voor elkaar zorgen’

We eindigen de bijeenkomst met een lokaal initiatief: ‘Wedde dat ’t lukt’. Dit is niet een project van GERRIT, maar wél een mooi netwerkzorg-initiatief uit de Noordelijke regio. Hoe zorg je ervoor dat dorpsinwoners langer, gezond, thuis kunnen blijven wonen? Initiatiefnemer en huisarts Hans Berg uit Wedde vertelt over de successen van dit project.

Agenda:

14.30 Ontvangst / inloop
15.00 Zorgviewer – Rik Voerman (RIVO-Noord)
15.30 Inzage in labuitslagen – Chris Kroese (Certe)
16.10 Netwerkzorg in de geboortezorgketen Nienke Lemstra (GERRIT / Babyconnect)
16.35 Wedde dat ‘t lukt – Hans Berg en Marjan Beltman
17.00 Einde bijeenkomst Netwerkborrel