Nieuws
09 maart 2023

GERRIT Servicedesk open voor zorgverleners met PGO vragen

Vanaf begin 2023 is GERRIT bereikbaar voor zorgverleners met vragen over persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s). Bijvoorbeeld wanneer je als zorgverlener niet zo goed (meer) weet hoe de gegevens vanuit je eigen systeem in een PGO terecht komen. Of wanneer er iets mis gaat in dit proces en je hier vragen over hebt.

PGO’s zijn nieuw en in ontwikkeling. De functionaliteiten van PGO’s worden steeds beter en de medische informatie die een patiënt kan ophalen wordt steeds verder uitgebreid. Steeds meer zorgaanbieders sluiten aan en deze ontwikkelingen brengen soms vragen met zich mee. Om die reden heeft GERRIT haar servicedesk beschikbaar gesteld voor zorgverleners met vragen over PGO’s. Lees hier meer.

Waar kan ik terecht?

GERRIT zet zich in om problemen met PGO’s op te sporen, bij de juiste partij aan te kaarten en op te lossen. Dit doen we op verzoek van onze participanten. GERRIT kent de regio Noord-Nederland goed en is hierdoor een vertrouwde organisatie. Onze servicedesk staat je graag te woord en helpt met het vinden van het probleem en een passende oplossing. Dit kan op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur door te bellen met: 085 76 040 76 of een mail te sturen naar info@wijzijngerrit.nl.

Voor wie?

Voor alle zorgaanbieders in Noord-Nederland (Groningen, Friesland of Drenthe) die vragen hebben over PGO’s. Bijvoorbeeld wanneer je als huisarts, doktersassistent(e), praktijkmanager of ICT- of beleidsmedewerker vragen hebt over het contract met de DVA leverancier, het beschikbaar maken van dossiers in je systeem of hoe je het beste uitleg kunt geven aan patiënten en/of kunt doorverwijzen naar de juiste partij.

PGO in het kort

Een persoonlijke gezondheidsomgeving is een app of website waarmee een patiënt/cliënt bij meerdere zorgaanbieders zijn/haar medische gegevens kan ophalen, bijhouden en koppelen aan andere apps en slimme apparaten zoals een smartwatch. GERRIT maakt zich sterk voor (betere) digitale gegevensuitwisseling in de zorg. Niet alleen voor zorgaanbieders onderling, maar ook met zorggebruikers. We werken daarom aan verschillende projecten die het gebruik van de PGO interessanter, gemakkelijker en beter maken. Bijvoorbeeld via het programma PGO Netwerk Noord. Klik hier voor meer informatie over PGO’s.