jubileum
21 januari 2021

Throwback thursday: waar komt de naam GERRIT vandaan?

“Waar komt eigenlijk de naam ‘GERRIT’ vandaan? Wie is eigenlijk die Gerrit?”

Die vraag wordt ons regelmatig gesteld. En het antwoord is eigenlijk heel simpel: De naam GERRIT is afkomstig van… Gerrit de Postduif uit de Fabeltjeskrant!

In 1996 begon GERRIT met het stimuleren van ‘elektronische post’ tussen de systemen van huisartsen, apotheken, ziekenhuizen en laboratoria in Friesland. Vandaar de verwijzing naar de postduif en vandaar ook de keus destijds van het logo: een duif.

Ingeburgerd

Inmiddels is de naam GERRIT na 25 jaar zó ingeburgerd in de zorg in (Noord-)Nederland, dat we er niet over piekeren om maar een nieuwe naam te kiezen!

Wij zijn GERRIT

De duif is sinds 2020 wel weggevlogen uit ons logo. Met onze nieuwe huisstijl willen we duidelijk maken dat niet alleen wij – medewerkers – GERRIT zijn, maar álle participanten, klanten en instanties waarmee we samenwerken. GERRIT is van en voor de zorg, dus Wij zijn GERRIT!

Jubileum: GERRIT 25 jaar

In 2021 bestaan we 25 jaar. Dat vieren we op verschillende manieren, onder meer door regelmatig teug te blikken met throwback thursday. Wil je niks missen? Houd dan onze jubileumpagina in de gaten of volg ons op LinkedIn. En wil je meer weten over hoe GERRIT is ontstaan, lees dan hier meer over het begin van GERRIT.