jubileum
07 januari 2021

Terugblikken: de officiële start van GERRIT

Dit jaar bestaat GERRIT 25 jaar en dat vieren we op verschillende manieren. We blikken vooruit maar nemen af en toe ook de tijd om even terug te kijken op een kwart eeuw digitale gegevensuitwisseling in Noord-Nederland. Dat doen we op verschillende donderdagen met #throwbackthursday

Vandaag: het ontstaan van GERRIT. Op initiatief van District Huisartsen Vereniging Friesland werd in september 1992 een regionaal overleg gestart om te onderzoeken wat de mogelijkheden waren om te komen tot een regionaal netwerk waarmee, langs elektronische weg, patiëntenberichten konden worden verzonden.

Breed gedragen

Het regionale overleg kreeg de projectnaam ‘GERRIT’ en bestond uit vertegenwoordigers van: Sint Antoniusziekenhuis Sneek, Samenwerkende Apothekers Friesland, De Friesland Zorgverzekeraar, Anoz Gooi Apeldoorn Groep, Vereniging van Fysiotherapeuten Friesland, Districts Huisartsen Vereniging Friesland, Regionaal Huisartsenlaboratorium Friesland, Stichting Klinisch Chemisch Laboratorium, Laboratorium voor de Volksgezondheid Friesland, Medisch Centrum Leeuwarden, Ziekenhuis De Tjongerschans, Provinciale Raad voor de Volksgezondheid Friesland.

Onderstaande foto is van de officiële start van GERRIT in 1996.

openingsfeest GERRIT 25 jaar geleden 1996

Meer jubileumnieuws

Wil je meer weten over ons jubileum? Je vindt verschillende berichten en activiteiten op onze speciale jubileumpagina. Niks meer missen? Volg ons dan op LinkedIn of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!