Nieuws
18 december 2020

Vertraging implementatie Lab4Apo bij Certe

Certe en GERRIT werken samen bij de overgang van ApoView naar ZorgMail Lab4Apo. De implementatie, die voor het einde van dit jaar gepland was, heeft vertraging opgelopen.

Update: sinds 15 maart 2021 zijn de eerste 50 apotheken aangesloten op Lab4Apo!

Wat betekent deze vertraging voor apothekers?

  1. Naar verwachting is de techniek voor het verstrekken van de laboratoriumuitslagen per 1 maart 2021 afgerond. Vanaf dat moment kun je de uitslagen van Certe in jouw AIS ontvangen, via jouw ZorgMail Lab4Apo abonnement.
  2. Je kunt tot nader order ook na 1 januari 2021, de laboratoriumuitslagen via Apoview blijven inzien.
  3. De implementatie van de Lab4Apo modules bij de nieuw aangemelde apotheken blijven doorgaan. Zo werkt Certe eraan dat ook de nieuwe aanmelders zo snel mogelijk worden voorzien van laboratoriumuitslagen (verwachting is per 1 maart 2021). Voor het ontvangen van laboratoriumuitslagen in het AIS neem je zelf contact op met de leverancier van jouw informatiesysteem.
  4. Je gaat pas betalen voor jouw ZorgMail Lab4Apo abonnement, zodra de laboratoriumuitslagen van Certe met jou gedeeld kunnen worden. Heb je al abonnementsgelden betaald dan wordt dit gecrediteerd op de eerstvolgende factuur die je ontvangt van GERRIT.

Op basis van de eerste mailing van Certe, zijn er vragen gekomen over het inzien van de lab-historie in het AIS en het inregelen van de toestemmingsverklaringen. Samen met Enovation onderzoekt Certe of deze wensen in het vervolgtraject kunnen worden meegenomen.

Aanmelden voor ZorgMail Lab4Apo

Nog niet aangemeld voor Lab4Apo? Certe vraagt apothekers dit tijdig te doen, zodat zij aangesloten kunnen worden. Vragen over de werking van ZorgMail of de module Lab4Apo? Kijk dan op de site van Enovation. Hier kun je je ook aanmelden voor Lab4Apo. Let op!! Maak bij het aanmelden gebruik van de aangeboden kortingscode die je per brief van Certe hebt gekregen. Je meldt je aan via de AGB-code en in de aanmeldwizard vul je de kortingscode in.