Nieuws
23 februari 2023

Wim Hodes: ‘Nu is het moment om PGO’s te omarmen in het zorgproces’

“Een digitale dokter in je broekzak: wij geloven erin en dit is het moment om het samen voor elkaar te krijgen.” Wim Hodes, directeur-bestuurder van GERRIT, sprak afgelopen maandag tijdens de bijeenkomst van de Slimme Zorg Estafette van PGO Netwerk Noord en PCH Ecosysteem.

Hodes riep de aanwezigen op aan de slag te gaan met persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s). “Steeds meer zorgverleners zijn (technisch) in staat gegevens te delen in de PGO’s van de patiënt, nu is het moment om er ook écht iets mee te gaan doen en PGO’s te omarmen in het zorgproces.”

Informatiemarkt

Tijdens de informatiemarkt kregen bezoekers een kijkje in de keuken van de verschillende projecten en usecases die beide programma’s te bieden hebben.
Collega’s Jeroen van der Meulen, Nienke Lemstra-Idsardi, Manfred Kat en Anke Prinsen waren aanwezig om meer informatie te geven over verschillende projecten en werkzaamheden die GERRIT uitvoert binnen PGO Netwerk Noord. Zoals IT-architectuur (hoe komen we met z’n allen tot een goed werkend ecosysteem?) en PGO’s in de geboortezorg (onderdeel van Babyconnect – VIPP-programma geboortezorg voor digitale gegevensdeling). Meer over de bijeenkomst lees je hier.

PGO Netwerk Noord wordt mede mogelijk gemaakt door: Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), de EU en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Stichting De Friesland, Provincie Fryslân, Provincie Drenthe, Gemeente Groningen, Gemeente Leeuwarden, Gemeente Smallingerland. GERRIT is penvoerder van PGO Netwerk Noord. Meer informatie vind je op www.pgonetwerknoord.nl. 

PCH Ecosysteem wordt mede mogelijk gemaakt door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en Gemeente Groningen. UMCG is penvoerder van de subsidie. Meer informatie vind je op www.pchecosysteem.nl.