Agenda 21 september 2023

GERRIT Podium: Het grote regionale PGO debat – PGO’s zijn er, hoe nu verder?

GERRIT is van en voor de zorg in Noord-Nederland en deelt daarom kennis en ervaringen met haar participanten. Bijvoorbeeld tijdens het GERRIT Podium.

Het eerstvolgende GERRIT Podium is op donderdag 21 september 2023. Het centrale thema van de bijeenkomst is Het grote regionale PGO debat  – PGO’s zijn er, hoe nu verder?’. 

Gegevensuitwisseling is essentieel om de doelen in het Integraal Zorgakkoord te halen. En om goede en veilige zorg te bieden. Elektronische gegevensuitwisseling is de standaard in de zorg. Alle inwoners van Nederland hebben in 2025 digitaal toegang tot hun eigen zorggegevens via een Persoonlijke gezondheidsomgeving. Dit staat omschreven in het Integraal Zorgakkoord. Hoe komen we met elkaar in de regio tot de gewenste transitie? PGO’s zijn er, wat zijn de resultaten tot nu toe? Luister en denk mee tijdens dit interactieve GERRIT Podium op donderdag 21 september!

Praktische gegevens

  • Datum: donderdag 21 september
  • Inloop: vanaf 14.15 uur
  • Start programma: 14.30 uur
  • Eindtijd: 17.30 uur, daarna gelegenheid tot napraten & netwerken
  • Locatie: Ziekenhuis Nijs Smellinghe Drachten
  • Aanmelden doe je via het aanmeldformulier

Het Podium is uitsluitend bedoeld voor onze participanten. Graag vooraf aanmelden!

Interactief programma

Dit GERRIT Podium wordt anders dan anders! We starten met de resultaten tot nu toe: korte pitches vanuit verschillende versnellingsprogramma’s, zoals VIPP5, Babyconnect, OPEN en InZicht.

Ook kijken we vooruit. Dat doen we met MedMij, VWS en PGO-leveranciers. Wat is er volgens hen nodig om ervoor te zorgen dat in 2025 daadwerkelijk alle inwoners in Nederland digitaal toegang hebben tot hun gezondheidsgegevens via een PGO…en er ook daadwerkelijk iets mee doen?

Daarna is het de beurt aan jou, participant van GERRIT. Wat zijn jouw wensen? Welke obstakels zie je? Wat hebben jouw zorgorganisatie en/of collega’s nodig om de IZA-doelstellingen te halen? In een interactieve sessie benoemen we met elkaar de beren op de weg en proberen we met elkaar het juiste recept voor (regionaal) succes te vinden.

Aanmelden

Ben je erbij op 21 september? Leuk! Vul hieronder jouw gegevens in en je ontvangt spoedig van ons een bevestiging.

GERRIT Podium

Meld je aan voor het eerstvolgende GERRIT Podium

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

Wat is het GERRIT Podium?

Tijdens het GERRIT Podium staan actuele ontwikkelingen en thema’s centraal die allemaal raakvlak hebben met het verbeteren van digitale gegevensuitwisseling in de zorg. Want dat is waar we ons bij GERRIT hard voor maken! We laten zorgverleners uit onze eigen regio of daarbuiten aan het woord. En we vertellen je meer over landelijke ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld het actuele medicatiedossier, Basisgegevensset Zorg (BgZ). Maar ook landelijke versnellingsprogramma’s zoals OPEN, Babyconnect, VIPP-GGZ, VIPP Farmacie, VIPP-5 en InZicht komen aan bod.

Voor wie is het GERRIT Podium?

Het GERRIT Podium is exclusief voor onze (aspirant-) participanten. GERRIT is een kennis- en innovatieplatform van en voor de zorg in Noord-Nederland, zonder winstoogmerk. Als regionale samenwerkingsorganisatie heeft GERRIT circa 40 participanten: zorginstellingen en koepels in Friesland, Groningen en Drenthe. Je vindt hier een overzicht van onze participanten.