Agenda 13 september 2022

GERRIT Podium

GERRIT is van en voor de zorg in Noord-Nederland en deelt daarom kennis en ervaringen met haar participanten. Bijvoorbeeld tijdens het GERRIT Podium.

Het eerstvolgende GERRIT Podium is op 13 september 2022 van 15.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. De bijeenkomst is op locatie in Drachten en heeft als centraal thema: medicatieoverdracht

Elektronische gegevens beter uitwisselen waardoor een volledig, overzichtelijk en slim medicatieoverzicht beschikbaar is. Tijdens het GERRIT Podium op dinsdag 13 september bespreken we wat er nodig is om dit te bereiken. Met presentaties over onder meer de Kickstart Medicatieoverdracht en één regionale oplossing voor elektronische toedieningsregistratie.

Het programma ziet er (onder voorbehoud van wijzigingen) als volgt uit:

  • Terugblik Tegearre Tùk (Sigrid Luten, apotheker Spoedapotheek Sneek en servicepunt Antonius / Brigitte Duyvendak, GERRIT)
  • Samen voor medicatieoverdracht (Anja Paap, Nijfinster).
  • Regionale oplossing elektrische toedieningsregistratie Amsterdam, Noord Holland Noord (Mariëtte van der Leij / Harry Wildeboer, Sigra)
  • Kickstart Medicatieoverdracht Friesland met praktijkvoorbeeld (Lida van Rijn-Lugthart, Alliade / Bea Klompmaker, ROS Friesland / Brigitte Duyvendak, GERRIT).

Aanmelden kan hier

Wat is het GERRIT Podium?

Tijdens het GERRIT Podium staan actuele ontwikkelingen en thema’s centraal die allemaal raakvlak hebben met het verbeteren van digitale gegevensuitwisseling in de zorg. Want dat is waar we ons bij GERRIT hard voor maken! We laten zorgverleners uit onze eigen regio of daarbuiten aan het woord. En we vertellen je meer over landelijke ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld het actuele medicatiedossier, Basisgegevensset Zorg (BgZ). Maar ook landelijke versnellingsprogramma’s zoals OPEN, Babyconnect, VIPP-GGZ, VIPP Farmacie, VIPP-5 en InZicht komen aan bod.

Voor wie is het GERRIT Podium?

Het GERRIT Podium is exclusief voor onze (aspirant-) participanten. GERRIT is een kennis- en innovatieplatform van en voor de zorg in Noord-Nederland, zonder winstoogmerk. Als regionale samenwerkingsorganisatie heeft GERRIT circa 40 participanten: zorginstellingen en koepels in Friesland, Groningen en Drenthe. Je vindt hier een overzicht van onze participanten.